10 نکته که میتوانیم با رعایت آنها هنگام خرید ماهی تازه تهیه کنیم:
۱-چنانچه در بخش بهداشت و سلامت نمناک اشاره شده است در صورت خرید ماهی به صورت زنده از حیات آن مطمئن باشید، ماهی پیش از خروج از حوضچه های آب، نباید مرده باشد.
۲-پس از خرید ماهی تازه، محتویات شکمی و آبشش های آن را تخلیه نمایید.
۳-روی سطح بدن ماهی نباید خراش و بریدگی وجود داشته باشد.
۴-مشاهده لک روی شکم ماهی بهترین دلیل برای فاسد بودن آن است.
۵-چشم های ماهی باید درخشنده و برجسته باشد و در صورت چشم غیرشفاف و سفید می توان گفت ماهی کهنه است.
۶-درخشان بودن ظاهر ماهی و موج های رنگارنگ در پولک های ماهی نشان می دهد ماهی به تازگی صید شده است.
۷-اگر قرار است ماهی منجمد شود باید سریعا امعاء و احشاء داخل شکم ماهی خارج شود.
۸-ماهی باید طعم و بوی مناسبی داشته و اگر ماهی بوی نامطبوع یا تندی داشت از خرید آن اجتناب کنید.
۹-ماهی هایی که به تازگی صید شده اند دارای آب شش های قرمز و ماهی کهنه اب شش هایی خاکستری رنگ دارد.
۱۰-رنگ گوشت ماهی باید به صورت یکنواخت و بافت آن باید دارای حالت ارتجاعی باشد و حالت اسفنجی در بافت گوشت وجود نداشته باشد.